Duomenų privatumas

Šis duomenų privatumo patvirtinimas skirtas informuoti vartotojus apie tai, kaip svetainė laikosi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, kaip interneto svetainės operatorius “Sivananda jogos vedantos centras” Vilniuje renka asmens duomenis, koks duomenų panaudojimo pobūdis, apimtys ir tikslai.

Apsilankius mūsų svetainėje, žiniatinklio serveris automatiškai išsaugo apsilankymo veiksmų įstoriją serverio veiksmų registro (log) byloje. Šie duomenys apima, pavyzdžiui, naršyklės tipą ir versiją, naudojamą operacinę sistemą, peradresuojančią internetinę nuorodą (anksčiau aplankytą puslapį), besikreipiančio į svetainę kompiuterio IP adresą, serverio prieigos datą ir prieigos laiką bei naudotojo parsiųstų bylų sąrašą (bylos vardą ir URL). Šie duomenys renkami tik statistinei analizei. Duomenų perdavimas tretiesiems asmenims komerciniais ar nekomerciniais tikslais nevyksta.

Naudojimasis mūsų svetaine paprastai yra įmanomas be asmeninės informacijos pateikimo. Kiek įmanoma mes renkame savanoriškai pateikiamus asmens duomenis. Be Jūsų aiškaus sutikimo šie duomenys tretiesiems asmenims nebus atskleisti.

Turėkite omenyje, kad duomenų perdavimas internetu (pvz., kai bendraujama el. paštu) yra nesaugus. Visiškai apsaugoti duomenis nuo nepažįstamų asmenų neįmanoma.

Kokius duomenis mes renkame?

Mes renkame asmens duomenis, kurie leistų vykdyti Jūsų registraciją į mūsų svetainėje ar brošiūrose reklamuojamus renginius. Tai gali būti dalyvavimas jogos pamokose, seminaruose ar kituose renginiuose, kuriuos organizuoja „Sivananda jogos vedantos centras“ Vilniuje. Ši informacija, kurią paprastai sudaro vardas, pavardė, adresas, telefono numeris ir el. pašto adresas, laikoma asmens duomenimis, nes pagal ją yra galimybė Jus atsekti.

Registruojantis į mūsų Jogos mokytojų rengimo kursus, Pažengusiųjų jogos mokytojų rengimo kursus, „Intensyvios Sadhanos“ kursus ar kitus jogos mokytojų tobulinimosi renginius, mes renkame papildomus asmens duomenis, susijusius su registracija į kursus ir su kursų užbaigimu. Tai būtų duomenys apie sveikatos būklę ir trečiųjų šalių duomenis (kam pranešti nelaimės atveju), todėl Jūs turėtumėte užtikrinti, kad visa informacija, susijusi su trečiosiomis šalimis, būtų pateikta su tų asmenų sutikimu.

Užpildydami dalyvio paraišką arba registruodamiesi į mūsų renginius elektroniniu paštu, telefonu, asmeniškai ar paštu, duodate sutikimą, kad Jjūsų asmens duomenys bus saugomi, apdorojami ir panaudojami Jūsų registravimo įvykdymui.

Jūsų duomenų naudojimas reklamos tikslais

Paštu ir telefonu

Greta to, kad apdorojame duomenis tvarkant Jūsų registraciją į kursus, mes taip pat naudojame šiuos duomenis pranešimui paštu Jums apie kitus pasiūlymus. Be to, mes naudojame duomenis, norėdami informuoti Jus telefonu apie susijusius kursus ar kitus pasiūlymus.

Galite bet kada atšaukti savo asmens duomenų naudojimą reklamos tikslais. Tam pakanka tekstinės žinutės (laiško, el. laiško). Naudokite šią kontaktinę informaciją:

vilnius@sivananda.net

„Sivananda jogos vedantos centras“, M.K. Čiurlionio 66, 03100, Vilnius, Lietuva

Informacija apie naujienlaiškį ir sutikimą

Toliau pateiksime informaciją apie mūsų naujienlaiškio turinį, taip pat apie registraciją, pristatymą ir statistinio vertinimo procedūras bei Jūsų teisę atšaukti prenumeratą. Užsiprenumeruodami mūsų naujienlaiškį, sutinkate su naujienlaiškio gavimu ir minėtomis procedūromis.

Naujienlaiškio turinys

Mes siunčiame naujienlaiškius, el. laiškus ir kitus elektroninius pranešimus su reklamine informacija (toliau – naujienlaiškis) tik su gavėjo sutikimu arba su teisiniu leidimu. Be visko, mūsų naujienlaiškiuose pateikiama informacija apie Sivananda jogos vedantos centro programas, įskaitant jogos atostogas, tolesnio jogos mokymo programas ir jogos mokytojų rengimo kursus, taip pat informaciją apie pasiūlymus kituose „Sivananda Yoga Vedanta“ centruose visame pasaulyje. Tai visų pirma gali būti nuorodos į įrašus bloguose, paskaitas ar seminarus, arba mūsų paslaugas.

Dvigubas pasirinkimas ir registravimas

Mūsų naujienlaiškio užsisakymas vyksta pagal vadinamojo dvigubo pasirinkimo tvarką. Po užsisakymo gausite el. laišką su prašymu patvirtinti savo registraciją. Šis patvirtinimas yra būtinas, kad jokia trečioji šalis negalėtų užsiregistruoti Jūsų el. pašto adresu. Naujienlaiškio užsisakymas bus registruojamas, siekiant įrodyti jog užsisakymo procesas vyko pagal teisinius reikalavimus. Į tai įeina prisijungimo ir patvirtinimo laiko saugojimas, taip pat IP adresas. Panašiai bus įrašomi ir Jūsų duomenų pasikeitimai, saugomi tiekėjo MailChimp.

Pašto rinkodaros paslaugų teikėjo „MailChimp“ naudojimas

Naujienlaiškis platinamas per „MailChimp“ elektroninių pranešimų platinimo paslaugų platformą, bendrovės pavadinimas „Rocket Science Group“, „LLC“, bendrovė įsikūrusi „675 Ponce De Leon Ave # 5000“, Atlanta, GA 30308, JAV.

Mūsų naujienlaiškio gavėjų el.pašto adresai, taip pat kita susijusi toliau čia aprašyta informacija, saugomi „MailChimp“ serveriuose JAV. MailChimp naudoja šią informaciją, siųsdama ir vertindama naujienlaiškius mūsų vardu. Be to, MailChimp pagal savo turimą informaciją gali naudoti šiuos duomenis norėdama optimizuoti arba patobulinti savo paslaugas, pvz., techniniam el.pašto siuntimo optimizavimui ir informacinio biuletenio pateikimui ar ekonominiams tikslams nustatyti, pvz. iš kurių šalių yra kilę naujienlaiškio gavėjai. Tačiau MailChimp nenaudoja mūsų naujienlaiškių gavėjų duomenų savo pranešimų siuntimui ar siekdama perduoti informaciją trečiosioms šalims.

Mūsų paslaugos pagrįstos „MailChimp“ teikiamų paslaugų patikimumu, taip pat jų taikoma IT ir duomenų apsauga. MailChimp yra sertifikuotas paslaugų teikėjas pagal bendrą JAV-ES tarpatlantinio duomenų mainų sutartį „Privatumo skydas“ ir yra įsipareigojusi laikytis ES duomenų apsaugos reikalavimų. Be to, mes sudarėme duomenų tvarkymo sutartį su MailChimp. Tai sutartis, pagal kurią „MailChimp“ įsipareigoja apsaugoti mūsų ir mūsų naudotojų/prenumeratorių duomenis, tvarkyti juos mūsų vardu pagal savo privatumo politiką ir, konkrečiai, neatskleisti jos trečiosioms šalims. „MailChimp“ privatumo politiką galite peržiūrėti čia.

Norint užsiprenumeruoti naujienlaiškį, pakanka įvesti savo el.pašto adresą.

Pasirinktinai prašome Jūsų pateikti savo vardą ir pavardę. Ši informacija bus naudojama tik naujienlaiškio suasmeninimui. Mes taip pat prašome Jūsų pasirinktinai nurodyti savo šalį ir pomėgius. Mes naudosime šią informaciją tik tam, kad geriau pritaikytume naujienlaiškio turinį savo skaitytojams.

Statistinė apklausa ir analizė

Kartu su naujienlaiškiais pateikiamas vadinamasis „žiniatinklio švyturys“, pvz., pikselio dydžio įrašas/byla, kuris yra parsiunčiamas iš „MailChimp“ serverio, kai atidaromas naujienlaiškis. Ši užklausa iš pradžių renka techninę informaciją, pvz., informaciją apie naršyklę ir jūsų sistemą, taip pat jūsų kompiuterio unikalų IP adresą ir užklausos siuntimo laiką. Ši informacija naudojama siekiant pagerinti techninę naujienlaiškių siuntimo paslaugų kokybę pagal jų parametrus arba pagal auditoriją ir jos skaitymo įpročius, atsižvelgiant į jų gyvenamąją vietą (kurią galima nustatyti naudojant unikalų IP adresą) arba pagal naujienlaiškio atidarymo laiką.

Statistiniai tyrimai taip pat apima įvertinimą, ar naujienlaiškiai bus atidaryti, kada jie bus atidaryti ir kurios nuorodos bus įgalinamos/aktyvuojamos. Dėl techninių priežasčių ši informacija gali būti priskirta konkretiems naujienlaiškių gavėjams. Tačiau ši stebėsena jokių būdu nėra nei mūsų, nei „MailChimp“ bendrovės siekis stebėti asmeninę naudotojų naujienlaiškio naudojimo elgseną. Analizė yra skirta atpažinti mūsų naudotojų skaitymo įpročius ir pritaikyti turinį jiems arba siųsti jiems kitokio turinio naujienlaiškius, atsižvelgiant į individualius mūsų naudotojų pomėgius/įpročius.

Skambučių internetu ir duomenų valdymas

Yra atvejų, kai naujienlaiškio gavėjus nukreipiame į „MailChimp“ svetaines. Pavyzdžiui, mūsų naujienlaiškiuose pateikiama nuoroda, leidžianti naujienlaiškių gavėjams gauti informacinius biuletenius internete (pavyzdžiui, kalbant apie ekrano problemas el. Pašto programoje). Be to, naujienlaiškio gavėjai gali saugoti savo duomenis, pavyzdžiui, ištaisyti el. pašto adresą vėliau. Panašiai MailChimp privatumo politika yra prieinama tik jų puslapyje.

Šiame kontekste mes pažymėjome, kad „MailChimp“ slapukų tinklalapiuose naudojami „MailChimp“, jų partneriai ir paslaugų teikėjai (pvz., „Google Analytics“), tvarkomi asmens duomenys. Mes neturime jokios įtakos duomenų rinkimui. Norėdami gauti daugiau informacijos, žr. „MailChimp“ privatumo politiką. Taip pat pasidomėkite galimybę prieštarauti duomenų rinkimui reklamos tikslais interneto svetainėse: https://www.aboutads.info/choices/ ir https://www.youronlinechoices.com/ (Europos regionui).

Nutraukimas/atšaukimas

Galite bet kada nutraukti mūsų informacinio biuletenio gavimą, t.y. atšaukti savo sutikimą. Tuo pačiu metu jūsų sutikimas jį išsiųsti per “MailChimp” ir statistinę analizę nustos galioti. Deja, neįmanoma atskirai atšaukti siuntimo per “MailChimp” arba statistinio įvertinimo.

Naujienlaiškio atšaukimo nuorodą rasite kiekvieno naujienlaiškio pabaigoje.

Teisinis pagrindas: Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas

Remdamiesi Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (toliau – GDPR) nuostatomis, kurios įsigalioja nuo 2018 m. gegužės 25 d., informuojame, kad sutikimas dėl elektroninio pašto adresų naudojimo atitinka GDPR 6 str. 1 dalies a punkto, 7 dalies bei Nesąžiningos konkurencijos įstatymo (toliau – UWG) 7 dalies 2 punkto Nr. 3 ir 3 punkto nuostatas. Pašto paslaugos tiekėjo MailChimp naudojimas statistiniams tyrimams ir analizei bei registracijos procesų registrui grindžiamas mūsų teisėtais interesais pagal GDPR 6 str. 1 dalies f punkto nuostatas. Esame suinteresuoti naudotis patogia ir saugia naujienlaiškių sistema, kuri patenkintų mūsų, kaip ne pelno siekiančios organizacijos, ir mūsų klientų lūkesčius

Tuo pačiu pažymime, kad bet kuriuo metu galite nesutikti su jūsų asmens duomenų naudojimu ateityje pagal GDPR 21 str. nustatytus įstatyminius reikalavimus. Prieštaravimas gali būti pareikštas dėl duomenų naudojimo tiesioginės rinkodaros tikslams.

Slapukai ir Google Analytics

Mes naudojamės bendrovės „Google Inc.“ (toliau – Google) teikiama žiniatinklio analizės paslauga (toliau – Google Analytics). Google naudoja slapukus. Slapukų sugeneruota informacija apie vartotojų naudojimąsi internetiniais pasiūlymais paprastai yra perduodama Google serveriams Jungtinėse Amerikos Valstijose ir ten saugoma.

Google naudosis šia informacija mūsų vardu siekiant įvertinti vartotojų susidomėjimą mūsų internetiniais pasiūlymais, sudaryti ataskaitas apie veiksmus, susijusius su internetiniais pasiūlymais, ir teikti mums kitas su šiais pasiūlymais ir interneto vartojimu susijusias paslaugas. Tokiu atveju, iš apdorotų duomenų gali būti sukurti pseudoniminiai vartotojų profiliai.

Mes naudojame Google Analytics tik suaktyvinę anoniminio IP funkciją. Tai reiškia, kad Google sutrumpins IP adresą Europos Sąjungos šalyse narėse arba kitose Europos ekonominės erdvės sutartį pasirašiusiose šalyse. Visas IP adresas tik išskirtiniais atvejais bus perduodamas Jungtinėse Amerikos Valstijose esantiems Google serveriams ir ten sutrumpinamas. Vartotojo naršyklės pateiktas IP adresas nebus siejamas su kitais Google pateikiamais duomenimis. Vartotojai gali blokuoti slapukų išsaugojimą atitinkamai nustatydami naršyklės programinę įrangą; vartotojai taip pat gali neleisti Google rinkti slapukų generuojamus ir susijusius su internetinių pasiūlymų vartojimu duomenis, taip pat gali neleisti Google tokius duomenis apdoroti atsisiųsdami ir įdiegdami naršyklės įskiepą spustelėję šią nuorodą.

Norėdami gauti daugiau informacijos apie Google duomenų naudojimą, nustatymus ir atsisakymo galimybes, apsilankykite Google interneto svetainėje: https://policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=lt(„Kaip Google naudoja duomenis, kai naudojatės mūsų partnerių svetainėmis arba mobiliosiomis programėlėmis“)

https://policies.google.com/technologies/ads?hl=lt („Kaip Google naudoja slapukus reklamai“) ir https://adssettings.google.com/authenticated („Personalizuokite reklamas, kurias matote“).

Youtube

Mūsų interneto svetainė naudojasi Youtube paslauga. Šią paslaugą siūlo YouTube, LLC 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 Jungtinės Amerikos Valstijos. Daugiau informacijos rasite čia.

Kokios jūsų teisės?

2018 m, gegužės 25 d. įsigaliojęs GDPR suteikia jums šias teises:
• Teisė būti informuotam: mes užtikriname skaidrų jūsų asmeninės informacijos naudojimą;
• Prieigos teisė: galite pateikti užklausą dėl mūsų turimos informacijos apie jus, kurią pateiksime jums mėnesio bėgyje;
• Informacijos pataisymo teisė: galite prašyti papildyti ar pakeisti mūsų turimą informaciją apie jus, jei ji neteisinga;
• Teisė apriboti duomenų apdorojimą: galite prašyti mūsų nebenaudoti jūsų informacijos;
• Teisė būti „pamirštam“: galite prašyti mūsų pašalinti jūsų asmeninę informaciją;
• Teisė nesutikti: galite nesutikti, kad jūsų informacija būtų naudojama rinkodaros tikslais.

Daugiau informacijos apie jūsų teises pagal Duomenų apsaugos įstatymą, rasite čia.

Tačiau norime atkreipti jūsų dėmesį, kad Sivananda jogos vedantos centras turi teisinių įsipareigojimų, kurie neleidžia tiesiogiai pašalinti tam tikros informacijos. Šie įsipareigojimai susiję su apskaitos ir mokesčių įstatymais. Tačiau mes galime užblokuoti jūsų asmeninę informaciją, tokiu būdu neleisdami naudoti jūsų duomenų kitais nei įstatymų numatytais tikslais.

Be to, jūs galite bet kuriuo metu pasinaudoti teise nesutikti nenurodydami priežasčių ir pakeisti ar atšaukti pateiktą sutikimo pareiškimą, pakeitimams iš karto įsigaliojant. Jūs galite bet kuriuo metu sustabdyti jūsų asmeninių duomenų naudojimą rinkodaros tikslais rašydami šiuo el. pašto adresu: vilnius@sivananda.net

Skambučių internetu ir duomenų valdymas

Yra atvejų, kai naujienlaiškio gavėjus nukreipiame į „MailChimp“ svetaines. Pavyzdžiui, mūsų naujienlaiškiuose pateikiama nuoroda, leidžianti naujienlaiškių gavėjams peržiūrėti naujienlaiškius internete (pavyzdžiui, atvejais, kai laiško nėra galimybės tinkamai atvaizduoti el. pašto programoje). Be to, naujienlaiškio gavėjai gali saugoti savo duomenis, pavyzdžiui, ištaisyti el. Pašto adresą vėliau. Panašiai MailChimp privatumo politika yra prieinama tik jų puslapyje. Šiame kontekste mes pažymėjome, kad „MailChimp“ tinklalapiuose yra naudojami slapukai, taigi asmeniniai duomenys gali būti aprodojami „MailChimp“ ar partnerių bei paslaugų tiekėjų, pvz., „Google Analytics“). Mes neturime jokios įtakos tokiam duomenų rinkimui. Norėdami gauti daugiau informacijos, žr. „MailChimp“ privatumo politiką. Turite galimybę atsisakyti to, kad Jūsų duomenys būtų renkami reklaminiais tikslais.
Tai galite padaryti šiuose tinklapiuose: https://www.aboutads.info/choices/ ir https://www.youronlinechoices.com/ (Europos regionui).

 

ASMENS DUOMENŲ TVARKYMO, NAUDOJIMO IR SAUGOJIMO TVARKA

BENDROSIOS NUOSTATOS

  1. Asmens duomenų tvarkymo taisyklės (toliau – Taisyklės) reglamentuoja asmenų duomenų tvarkymą ir saugojimą VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“, užtikrinant Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, kitų teisės aktų, nustatančių asmens duomenų tvarkymą ir apsaugą, laikymąsi ir įgyvendinimą.
  2. Taisyklių paskirtis – numatyti pagrindines asmens duomenų tvarkymo, duomenų subjekto teisių įgyvendinimo technines ir organizacines duomenų apsaugos priemones, tvarkant asmens duomenis automatiniu būdu (duomenų tvarkymas automatiniu būdu – duomenų tvarkymo veiksmai, visiškai ar iš dalies atliekami automatinėmis priemonėmis), taip pat neautomatiniu būdu tvarkant asmens duomenų susistemintas rinkmenas: sąrašus, bylas ir kt.
  3. Asmens duomenų valdytojas yra VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“, kurio juridinio asmens kodas 302478055, buveinės adresas – Čiurlionio g. 66, Vilnius, Lietuvos Respublika.
  4. Duomenų subjektas – fizinis asmuo, kurio asmens duomenis tvarko Duomenų valdytojas.
  5. Duomenų subjekto asmens duomenys turi būti tikslūs, tinkami ir tik tokios apimties, kuri būtina jiems rinkti ir toliau tvarkyti. Asmens duomenys gali būti nuolat atnaujinami, jei to reikia Asmens duomenų tvarkymui. Duomenų subjekto asmens duomenų naudojimo tikslai:
    5.1 registracijos į pamokas, paskaitas, kursus ir kt. mokymus. Tvarkomi duomenys: vardas, pavardė, telefono numeris;
    5.2 VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ narystės registracija. Tvarkomi duomenys: vardas, pavardė, telefono numeris, namų adresas, elektroninio pašto adresas;
    5.3 išrašyti finansinius dokumentus (pvz, sąskaitas faktūras). Tvarkomi duomenys: vardas, pavardė, asmens kodas ar gimimo data, gyvenamoji vieta (adresas), banko sąskaitos numeris;
    5.4 tiesioginė rinkodara. Tvarkomi duomenys: elektroninio pašto adresas.
  6. Duomenų subjektas, pateikdamas VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ savo asmens duomenis, patvirtina ir savanoriškai sutinka, kad VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ valdytų ir tvarkytų Duomenų subjekto asmeninius duomenis, laikantis šių Taisyklių, galiojančių įstatymų bei kitų norminių teisės aktų. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ rūpinasi Duomenų subjekto privatumu ir vertindama Duomenų subjekto pasitikėjimą, įsipareigoja saugoti Duomenų subjekto privatumą bei pateiktą informaciją naudoti išskirtinai šiose Taisyklėse nurodytiems tikslams.
  7. Asmens duomenų tvarkymo ir apsaugos principų laikymąsi užtikrina VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ vadovas ir jo įgaliotasis asmuo, imdamasis atitinkamų organizacinių priemonių (įsakymų, nurodymų, rekomendacijų).
  8. Duomenų subjekto asmens duomenų tvarkymą nustato Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas, kiti teisės aktai, reglamentuojantys tokių duomenų rinkimą, taip pat šios Taisyklės.

PRIVATUMAS IR ASMENS DUOMENYS

  1. Visi Duomenų subjekto nurodyti ir gauti asmens duomenys yra kaupiami, saugomi ir tvarkomi pagal Lietuvos Respublikos asmens duomenų apsaugos įstatyme numatytus reikalavimus bei kitus Lietuvos Respublikoje asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ užtikrina gautų duomenų apsaugą ir įsipareigoja šią informaciją panaudoti tik esant Duomenų subjekto sutikimui ir tik įstatymo numatytais atvejais, taip pat tais atvejais, kurie būtini tinkamai suteikti paslaugas Duomenų subjektui.
    1.1 Duomenų subjekto suteiktą informaciją renka, tvarko, saugo tik dėl teisėto intereso ir griežtai laikydamiesi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos civilinio kodekso, kitų šią teisės sritį Lietuvos Respublikoje reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų ir šių Taisyklių.
    1.2 Duomenų subjekto asmens duomenis tvarko tiksliai, sąžiningai ir teisėtai.
    1.3 Duomenų subjekto asmens duomenis renka apibrėžtais tikslais.
    1.4 Renkant ir tvarkant asmens duomenis laikosi tikslingumo ir proporcingumo principų, nereikalauja iš Duomenų subjekto pateikti tų duomenų, kurie nėra reikalingi, nekaupiami.
    1.5 Kaupia tik tuos duomenis, kurie būtini teikiant kokybiškas paslaugas, įskaitant konsultavimą apie VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ paslaugas.
    1.6 Duomenų subjekto asmens duomenų VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ neatskleidžia tretiesiems asmenims, išskyrus įstatymuose numatytus atvejus arba jei tai atlikti VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ įpareigoja pats Duomenų subjektas.
    1.7 VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ stengiasi, kad Duomenų subjektų duomenys būtų išsamūs, nepasenę ir tvarkingi, todėl jie gali būti nuolat tikslinami ir atnaujinami.
  2. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ gerbia Duomenų subjekto privatumą ir įsipareigoja nuolatos laikytis šiose Taisyklėse nurodytų Duomenų subjekto duomenų apsaugos principų.
  3. Duomenų subjekto asmens duomenys saugomi ne ilgiau nei to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai, įstatymai ir kiti teisės aktai.

RINKODARA IR KORESPONDENCIJA

  1. Duomenų subjekto galimybės gauti VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ siunčiamą informaciją:
    1.1 Apsilankęs VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ internetiniame puslapyje Duomenų subjektas turi galimybę užsiprenumeruoti VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ siunčiamus naujienlaiškius.
    1.2 Jeigu yra suteikiama galimybė prisiregistruoti prie VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ internetinio puslapio ir tapti registruotu vartotoju, prisiregistravęs ir tapęs VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ internetinio puslapio registruotu vartotoju Duomenų subjektas sutinka gauti VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ siunčiamus naujienlaiškius.
    1.3 Duomenų subjektas, naudodamasis VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ paslaugomis ir pateikęs savo kontaktinius duomenis, sutinka, kad VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ siekdami užtikrinti paslaugų kokybę, naudos Duomenų subjekto kontaktinius duomenis su tikslu informuoti duomenų subjektą apie atliekamų paslaugų eigą paštu ar elektroninio ryšio priemonėmis.
  2. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ taip pat suteikia Duomenų subjektui galimybę atsisakyti VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ siunčiamos informacijos:
  3. Duomenų subjektas turi galimybę atsisakyti VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ siunčiamos informacijos, naujienlaiškyje ar kitame siunčiamame Duomenų subjektui laiške paspaudęs pateiktą VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“pasiūlymų ir naujienų atsisakymo nuorodą.
  4. Duomenų subjekto pateikti duomenys, kurie naudojami tiesioginės rinkodaros tikslais padeda užtikrinti nuolatinį VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ internetinio puslapio bei VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ paslaugų tobulinimą bei vystymą ir suteikia galimybę pateikti kuo geresnius prekių ir paslaugų pasiūlymus.
  5. Asmens duomenys rinkodaros tikslais renkami, tvarkomi ir naudojami taip, kad neleistų atskleisti Duomenų subjekto asmens tapatybės arba kitų asmens duomenų, pagal kuriuos būtų galima nustatyti asmens tapatybę.
  6. Duomenų subjektas savo teisę atsisakyti, kad jo duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu, gali įgyvendinti ir VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ informuodamas paštu ar elektroninio ryšio priemonėmis.

ASMENS DUOMENŲ SAUGUMAS IR TVARKYMAS

  1. Vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, Europos Sąjungos ir kt. duomenų apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais, VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ taiko priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtai prieigai arba neteisėtam Duomenų subjekto duomenų panaudojimui. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ užtikrina, jog Duomenų subjekto pateikiami duomenys būtų apsaugoti nuo bet kokių neteisėtų veiksmų: neteisėto asmens duomenų pakeitimo, atskleidimo ar sunaikinimo, asmens tapatybės vagystės, sukčiavimo bei, kad asmens duomenų apsaugos lygis atitiktų Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimus. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ naudojamos duomenų saugojimo ir apdorojimo duomenų bazės yra apsaugotos nuo neleistinos prieigos per kompiuterinius tinklus.
  2. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ naudoja atitinkamas procedūras, kurios leidžia apsaugoti ir ginti Duomenų subjekto VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ patikėtus asmeninius duomenis. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ naudoja saugumo sistemas, technines ir fizines priemones, ribojančias prieigą prie Duomenų subjekto asmeninių duomenų ir jų panaudojimo.
  3. Asmens duomenys tvarkomi neautomatiniu būdu ir automatiniu būdu, naudojant VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ įrengtas asmens duomenų tvarkymo priemones.
  4. Duomenų subjektų asmens duomenis gali tvarkyti tik VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ vadovo įgalioti asmenys.
  5. Įgaliotas asmuo privalo:
    5.1. saugoti Asmens duomenų paslaptį;
    5.2. tvarkyti Asmens duomenis vadovaudamasis Lietuvos Respublikos įstatymais, kitais teisės aktais ir šiomis Taisyklėmis;
    5.3. neatskleisti, neperduoti ir nesudaryti sąlygų bet kokiomis priemonėmis susipažinti su Asmens duomenimis nė vienam asmeniui, kuris nėra įgaliotas tvarkyti Asmens duomenų;
    5.4. nedelsiant pranešti Bendrovės vadovui ar jo paskirtam asmeniui apie bet kokią įtartiną situaciją, kuri gali kelti grėsmę Asmens duomenų saugumui.
    5.5 Igaliotų asmenų, kurie tvarko Asmens duomenis, kompiuteriai turi būti apsaugoti slaptažodžiais. Slaptažodžiai turi būti keičiami periodiškai, o taip pat susidarius tam tikroms aplinkybėms (pvz.: pasikeitus Įgaliotam asmeniui, iškilus įsilaužimo grėsmei, kilus įtarimui, kad slaptažodis tapo žinomas tretiesiems asmenims, ir pan.). Įgaliotas asmuo, dirbantis konkrečiu kompiuteriu, gali žinoti tik savo slaptažodį.
    5.6 Įgaliotas asmuo netenka teisės tvarkyti Asmens duomenis, kai pasibaigia Įgalioto asmens darbo ar panašaus pobūdžio sutartis su “Sivananda jogos vedantos centras“, arba kai bendrovės vadovas atšaukia Įgalioto asmens paskyrimą tvarkyti Asmens duomenis.
  6. Duomenų subjektų dokumentai bei jų kopijos, finansavimo, buhalterinės apskaitos ir atskaitomybės, archyvinės ar kitos bylos, kuriose yra asmens duomenų, saugomos rakinamose spintose arba seifuose. Dokumentai, kuriuose yra asmens duomenų, neturi būti laikomi visiems prieinamoje matomoje vietoje.
  7. Siekdama užtikrinti asmens duomenų apsaugą, VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ įgyvendina arba numato įgyvendinti šias asmens duomenų apsaugos priemones:
    7.1 Administracines (saugaus dokumentų ir kompiuterinių duomenų bei jų archyvų tvarkymo, taip pat įvairių veiklos sričių darbo organizavimo tvarkos nustatymas ir kt.).
    7.2 Techninės ir programinės įrangos apsaugos (tarnybinių stočių, informacinių sistemų ir duomenų bazių administravimas, VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ patalpų priežiūra, operacinių sistemų apsauga, apsauga nuo kompiuterinių virusų ir kt.).
    7.3 Komunikacijų ir kompiuterių tinklų apsaugos (bendro naudojimo duomenų, programų, nepageidaujamų duomenų paketų filtravimas (firewalling) ir kt.).

ASMENS DUOMENŲ PERDAVIMAS

  1. Duomenų subjekto duomenys gali būti perduodami dėl teisėto intereso, kurio siekia Duomenų valdytojas arba trečiasis asmuo, kuriam teikiami Duomenų subjekto duomenys, ir jei Duomenų subjekto interesai nėra svarbesni. Duomenų subjekto duomenys taip pat gali būti perduodami tretiesiems asmenims kitais Lietuvos Respublikos įstatymuose ir kituose teisės aktuose numatytais atvejais ir tvarka.

DUOMENŲ SUBJEKTO TEISĖS

Duomenų subjektas turi šias pagrindines teises:

  1. žinoti apie savo asmeninių duomenų tvarkymą;
    1.1 susipažinti su savo asmeniniais duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
    1.2 reikalauti ištaisyti, sunaikinti Duomenų subjekto asmeninius duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, Duomenų subjekto asmeninių duomenų tvarkymo veiksmus, kai Duomenų subjekto asmens duomenys tvarkomi nesilaikant taikytinų ir galiojančių teisės aktų nuostatų;
    1.3 nesutikti, kad būtų tvarkomi Duomenų subjekto asmens duomenys.
  2. Duomenų subjektas turi teisę atsisakyti pateikti asmens duomenis. Tokiu atveju Duomenų subjektas automatiškai atsisako savo pretenzijos dėl VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ teikiamų paslaugų kokybės, kadangi prašomi pateikti duomenys gali būti būtini siekiant tinkamai suteikti Duomenų subjekto pageidaujamas/užsakytas paslaugas.
  3. Duomenų subjektas, pateikęs asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, turi teisę susipažinti su VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ esančiais ir tvarkomais Duomenų subjekto asmens duomenimis bei gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie Duomenų subjekto asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi ir kam teikiami. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ gavusi Duomenų subjekto prašymą raštu (registruota pašto siunta arba elektroniniu laišku), ne vėliau kaip per 30 kalendorinių dienų nuo Duomenų subjekto prašymo gavimo dienos raštu pateikia (registruota pašto siunta arba elektroniniu laišku) prašomus duomenis arba nurodo atsisakymo tenkinti tokį prašymą priežastis. Atsakymą Duomenų subjektui pateikia ta pačia forma, kuria buvo gautas prašymas, nebent Duomenų subjekto prašyme yra išreikštas pageidavimas informaciją gauti kitu būdu.

TAISYKLIŲ KEITIMAS

  1. VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ turi teisę iš dalies arba visiškai pakeisti Taisykles apie tai pranešdama VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ internetiniame puslapyje.
  2. Taisyklių papildymai arba pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo dienos, t. y. nuo tos dienos, kai jie yra patalpinami VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ internetiniame puslapyje.

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

  1. Duomenų subjektui lankantis VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ internetiniame puslapyje bei pateikiant informaciją apie save VŠĮ “Sivananda jogos vedantos centras“ darbuotojams, yra laikoma, kad Duomenų subjektas susipažino ir sutinka su šių Taisyklių nuostatomis.
  2. Šioms Taisyklėms bei Šių Taisyklių pagrindu kylantiems santykiams taikoma Lietuvos Respublikos teisė.
  3. Visi nesutarimai, kilę dėl šių Taisyklių vykdymo, sprendžiami derybų būdu. Nepavykus susitarti, ginčai sprendžiami Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.