Kursai: Maistinės medžiagos pagal Ajurvedą I DALIS
Št., 2021 m. 11 gruodžio – Št., 2022 m. 29 sausio
10.00–11.30 val.
Su Vaidya Sreelal Sankaru ir Vaidya Poornima Sreelal,
Ajurvedos ekspertais iš Keralos, Indijoje
Maistinės medžiagos pagal Ajurvedą
Sąmoningumas virtuvėje ir asmeninėje mityboje
šeštadieniais, 10.00-11.30 val.
1 dalis – gruodžio 11, 18 ir sausio 8, 15, 22, 29
2 dalis – vasario 5, 12, 19, 26 ir kovo 5, 12
3 dalis – kovo 19, 26 ir balandžio 2, 9, 23, 30
Šie kursai nagrinėja kasdienės mitybos galimybes sveikatai.
Stebėdama kiekvieno maisto produkto poveikį kartoms, Ajurveda siūlo laiko patikrintą išmintį subalansuotai ir sveikai mitybai.
Šiuolaikinio mokslo požiūrių pristatymas padės geriau suprasti ir pritaikyti šią išmintį kasdieniame gyvenime.
Su vertimu į lietuvių kalbą.
I dalies kaina: 82 Eur; Visų kursų kaina: 220 Eur
Vilniaus jogos centro nariams: I dalies kaina: 62 Eur; Visų kursų kaina: 166 Eur
Vaidya Sreelal Sankaras
Dr. Sreelal Sankaras gimė tradicinėje Ajurvedos praktikų šeimoje Keraloje. Šalia klinikinės praktikos, remdamasis savo analitiniu požiūriu, jis skiria daug dėmesio IT pritaikymu Ajurvedoje. Jis baigė bioinformatikos magistrantūrą.
Vaidya Poornima Sreelal
Dr. Poornima Sreelal yra vedančioji Ajurvedinės mitybos konsultantė. Ji yra kilusi iš tradicinių gydytojų šeimos. Baigusi Ajurvedos mokslus, ji specializavosi klinikinėje mityboje ir dietologijoje. Ji gilinasi į gydomaisiais tikslais taikomą mitybą.
I DALIS
Grūdai, ankštiniai ir prieskoniai
Išsamus pagrindinių kieto maisto grupių, tokių kaip grūdai, ankštiniai ir prieskoniai, jų savybių ir vartojimo pristatymas.
gruodžio 11 d.
· Įvadas į Ajurvedos mitybos principus.
· Veiksniai, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį, renkantis mitybą.
· Maisto produktų klasifikacija pagal Ajurvedą.
gruodžio 18 ir sausio 8 d. (pamokos nevyks per Kalėdas ir Naujuosius metus)
· Įvairių grūdų savybės pagal Ajurvedą ir šiuolaikines koncepcijas.
· Maistinės grūdų medžiagos ir tinkamo jų vartojimo receptai.
· Idealus laikas ir kiti aspektai valgyti tam tikrus grūdus.
2020 m.
sausio 15 d.
· Ankštiniai, jų nauda ir vartojimas pagal Ajurvedą.
· Ypatingas dėmesys dažniausiai Europoje vartojamiems ankštiniams.
· Receptų pavyzdžiai ir svarstymai, kaip vartoti įvairių produktų derinius, atsižvelgiant į individualią kūno konstituciją.
sausio 22 ir 29 d.
· Prieskoniai ir pagardai, gerinantys maistinių medžiagų įsisavinimą. Aptarsime indiškus ir Europoje dažniausiai vartojamus prieskonius.
· Fiziologinės ir gydomosios prieskonių savybės bei pavyzdiniai patiekalų receptai.
· Ar prieskoniai gali pakenkti?
Kiekvieno užsiėmimo metu – įkvepianti prezentacija, praktiniai pratimai, klausimai ir atsakymai.
Kursai lygiagrečiai bus verčiami į lietuvių, vokiečių, prancūzų ir kt. kalbas.
Jums bus atsiųsti kursų įrašai, kuriais bus galima naudotis kelias savaites.
Kaip tai veikia:
- Registruokitės per žemiau pateiktą anketą.
- Apmokėkite kursus ir praneškite Vilnius@sivananda.net ir jums bus atsiųsta zoom nuoroda į kursus.
- Programa veikia visuose „Apple“, „Android“ ar „Windows“ įrenginiuose.
- Jūsų prietaisas žingsnis po žingsnio padės jums nemokamai atsisiųsti ZOOM programą.
- Tada galėsite prisijungti prie interaktyvios jogos pamokos.
Registruotis
Registracija šiam renginiui nebegalima.