Kursai: Maistinės medžiagos pagal Ajurvedą I DALIS

PRADŽIA

Kursai internetu gyvai su Vaidya Sreelal Sankaru ir Vaidya Poornima Sreelal, Ajurvedos ekspertais iš Keralos, Indijoje
Kursai: Maistinės medžiagos pagal Ajurvedą I DALIS

Kursai: Maistinės medžiagos pagal Ajurvedą I DALIS

Št., 2021 m. 11 gruodžio – Št., 2022 m. 29 sausio
10.00–11.30 val.


Su Vaidya Sreelal Sankaru ir Vaidya Poornima Sreelal,
Ajurvedos ekspertais iš Keralos, Indijoje

Maistinės medžiagos pagal Ajurvedą

Sąmoningumas virtuvėje ir asmeninėje mityboje

šeštadieniais, 10.00-11.30 val.

1 dalis – gruodžio 11, 18 ir sausio  8, 15, 22, 29

2 dalis – vasario 5, 12, 19, 26 ir kovo 5, 12

3 dalis – kovo 19, 26 ir balandžio 2, 9, 23, 30

 

Šie kursai nagrinėja kasdienės mitybos galimybes sveikatai.

Stebėdama kiekvieno maisto produkto poveikį kartoms, Ajurveda siūlo laiko patikrintą išmintį subalansuotai ir sveikai mitybai.

Šiuolaikinio mokslo požiūrių pristatymas padės geriau suprasti ir pritaikyti šią išmintį kasdieniame gyvenime.

Su vertimu į lietuvių kalbą.

I dalies kaina: 82 Eur; Visų kursų kaina: 220 Eur

Vilniaus jogos centro nariams: I dalies kaina: 62 Eur; Visų kursų kaina: 166 Eur

 

Vaidya Sreelal Sankaras

Dr. Sreelal Sankaras gimė tradicinėje Ajurvedos praktikų šeimoje Keraloje. Šalia klinikinės praktikos, remdamasis savo analitiniu požiūriu, jis skiria daug dėmesio IT pritaikymu Ajurvedoje. Jis baigė bioinformatikos magistrantūrą.

Vaidya Poornima Sreelal

Dr. Poornima Sreelal yra vedančioji Ajurvedinės mitybos konsultantė. Ji yra kilusi iš tradicinių gydytojų šeimos. Baigusi Ajurvedos mokslus, ji specializavosi klinikinėje mityboje ir dietologijoje. Ji gilinasi į gydomaisiais tikslais taikomą mitybą.

I DALIS

Grūdai, ankštiniai ir prieskoniai

Išsamus pagrindinių kieto maisto grupių, tokių kaip grūdai, ankštiniai ir prieskoniai, jų savybių ir vartojimo pristatymas.

 

gruodžio 11 d.

· Įvadas į Ajurvedos mitybos principus.

· Veiksniai, į kuriuos reiktų atkreipti dėmesį, renkantis mitybą.

· Maisto produktų klasifikacija pagal Ajurvedą.

 

gruodžio 18 ir sausio 8 d. (pamokos nevyks per Kalėdas ir Naujuosius metus)

· Įvairių grūdų savybės pagal Ajurvedą ir šiuolaikines koncepcijas.

· Maistinės grūdų medžiagos ir tinkamo jų vartojimo receptai.

· Idealus laikas ir kiti aspektai valgyti tam tikrus grūdus.

 

2020 m.
sausio 15 d.

· Ankštiniai, jų nauda ir vartojimas pagal Ajurvedą.

· Ypatingas dėmesys dažniausiai Europoje vartojamiems ankštiniams.

· Receptų pavyzdžiai ir svarstymai, kaip vartoti įvairių produktų derinius, atsižvelgiant į individualią kūno konstituciją.

 

sausio 22 ir 29 d.

· Prieskoniai ir pagardai, gerinantys maistinių medžiagų įsisavinimą. Aptarsime indiškus ir Europoje dažniausiai vartojamus prieskonius.

· Fiziologinės ir gydomosios prieskonių savybės bei pavyzdiniai patiekalų receptai.

· Ar prieskoniai gali pakenkti?

 

 Kiekvieno užsiėmimo metu – įkvepianti prezentacija, praktiniai pratimai, klausimai ir atsakymai.

Kursai lygiagrečiai bus verčiami į lietuvių, vokiečių, prancūzų ir kt. kalbas.

Jums bus atsiųsti kursų įrašai, kuriais bus galima naudotis kelias savaites.

 

Kaip tai veikia:

  • Registruokitės per žemiau pateiktą anketą.
  • Apmokėkite kursus ir praneškite Vilnius@sivananda.net ir jums bus atsiųsta zoom nuoroda į kursus.
  • Programa veikia visuose „Apple“, „Android“ ar „Windows“ įrenginiuose.
  • Jūsų prietaisas žingsnis po žingsnio padės jums nemokamai atsisiųsti ZOOM programą.
  • Tada galėsite prisijungti prie interaktyvios jogos pamokos.

 

 

Registruotis

Registracija šiam renginiui nebegalima.